Home » Koopgidsen » Fietsdrager voor elektrische fiets met middenmotor

Fietsdrager voor elektrische fiets met middenmotor

Tegenwoordig is de elektrische fiets niet meer weg te denken van de wegen. Wanneer je een elektrische fiets, ook wel een e bike genoemd, mee op reis wil nemen, kun je hem makkelijk vervoeren met behulp van een fietsendrager. Maar, deze moet hier natuurlijk wel geschikt voor zijn.

Wanneer je een elektrische fiets met een middenmotor hebt (dus niet de e bike met een accu op de bagagedrager), ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij zetten namelijk de beste opties op een rij en vertellen waar je op moet letten.

Beste fietsendrager voor e-bike met middenmotor

Tegenwoordig zijn bijna alle fietsendragers wel geschikt voor elektrische fietsen. Een elektrische fiets weegt al snel 30 kilogram, dus als jij bijvoorbeeld twee fietsen wil vervoeren dien je een fietsendrager met een draagvermogen van minimaal 60 kilogram te kopen. En heb jij dus een e-bike met een middenmotor? Dan is dit nog een paar kilogram extra.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste fietsendrager voor een e-bike met een middenmotor. De Pro-User Diamant fietsendrager scoort het best op dit moment. Gebruikers zijn met name te spreken over de kwaliteit, de makkelijke montage en de betrouwbaarheid van deze fietsendrager.

pro-user diamant fietsendrager

Pro-User Diamant Fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

Met een draagvermogen van 60 kilogram en voldoende ruimte voor accu’s bij de trappers is deze Thule EuroRide 940 de beste keuze. De fietsendrager is opvouwbaar, waardoor je hem ook snel kunt opbergen.

Verkrijgbaar bij:

Alternatieven: top 3 beste keuze volgens consumenten

Natuurlijk kun jij veel meer wensen en behoeftes hebben als je een nieuwe fietsendrager gaat kopen. Wellicht speelt bijvoorbeeld het budget een belangrijke rol óf wil je een lichtgewicht fietsendrager.

Daarom hebben we een handige top 3 samengesteld, waarbij elke fietsendrager een unieke interessante eigenschap heeft.

pro-user diamant fietsendrager

#1 Pro-User Diamant Fietsendrager (Beste keuze voor 2 fietsen)

⭐⭐⭐⭐⭐

De allerbeste keuze volgens consumenten voor het vervoeren van maximaal 2 e-bikes. Let op: een totaal draagvermogen van 60 kilogram. De fietsendrager is volledig inklapbaar en heeft een handige kantelfunctie. Hierdoor kun je altijd bij de kofferbak.

Verkrijgbaar bij:

pro user diamant 1 fietsendrager

#2 Pro-User Diamant 1 (Voor 1 e-bike)

⭐⭐⭐⭐⭐

Wil jij maar één e-bike met een middenmotor vervoeren? Dan is de Pro-User Diamant 1 fietsendrager een hele geschikte keuze. Deze compacte fietsendrager heeft voldoende draagvermogen en is zeer makkelijk te monteren.

Verkrijgbaar bij:

pro-user amber 1 fietsendrager

#3 Pro-User Amber 1 (Beste goedkope)

⭐⭐⭐⭐⭐

Niet teveel betalen voor een fietsendrager voor een e-bike met een middenmotor? En hoef je er maar één te vervoeren? Dan maak je de beste goedkope keuze met de voordelige Pro-User Amber 1. Voorzien van een dubbele stekkeraansluiting!

Verkrijgbaar bij:

Waarom een speciale fietsendrager bij middenmotors?

Een elektrische fiets wordt aangedreven door een accu. Deze accu kan op twee verschillende locaties zitten: bij de bagagedrager of bij de trappers. Wanneer de accu zich bij de trappers (pedalen) van de e bike bevindt, wordt dit ook wel een middenmotor genoemd.

Wanneer jij dit type elektrische fiets hebt, is het heel erg belangrijk om te letten op een aantal factoren:

  • Ruimte: een middenmotor neemt onderin veel ruimte in beslag, helemaal als je twee e-bikes met middenmotor wil vervoeren.
  • Draagvermogen: een elektrische fiets weegt al snel 30 kilogram. Check het maximale draag vermogen en controleer of dit voldoende is voor jouw fiets.
  • Montage: een trekhaak fietsendrager is de beste optie. Zware e-bikes worden niet veel op een autodak geplaatst en een fietsendrager voor de achterklep kan dit type fietsen vaak niet goed dragen.

Wil je meer te weten komen over het veilig monteren van een e-bike op een fietsendrager? Raadpleeg dan de gids voor een elektrische fiets op een fietsendrager plaatsen.

elektrische fiets met motor
Een middenmotor neemt meer ruimte in beslag en weegt zwaarder. © Vacuumtester.com

Veelgestelde vragen over een fietsdrager voor elektrische fietsen met een middenmotor

Weegt een elektrische fiets met een middenmotor zwaarder?

Ja, in veel gevallen wegen e-bikes met een middenmotor (bij de pedalen) een paar kilo zwaarder dan elektrische fietsen met een accu bij de bagagedrager.

Kan een e-bike met een middenmotor op de fietsendrager?

Er zijn verschillende fietsendragers die geschikt zijn voor e-bikes met een middenmotor. Dit soort fietsendragers hebben een hoog maximaal draagvermogen (denk aan 60 kilogram of hoger) en bieden genoeg ruimte voor een of twee fietsen.

Zijn er ook fietsendragers voor twee elektrische fietsen?

Die zijn er zeker! Vaak zijn fietsendragers voor 3 fietsen geschikt voor 3 normale stadsfietsen of twee elektrische fietsen (met middenmotor). Een fietsendrager voor 3 elektrische fietsen is een stuk moeilijker verkrijgbaar en komt minder vaak voor.

Scroll naar boven