Home » Onderdelen » Slot voor fietsendrager: voorkom diefstal van je fietsen

Slot voor fietsendrager: voorkom diefstal van je fietsen

In het kort: wanneer je op reis gaat met je fietsen en een fietsendrager is het slim om een extra slot te overwegen. Hiermee kun je je fietsen extra beveiligen (helemaal interessant bij elektrische fietsen) en is de kans op diefstal een stukje kleiner.

Om te voorkomen dat een fietsendrager en je fietsen tijdens een reis of vakantie gesloten worden, zijn er fietsendragersloten. Hiermee kun je je fietsen op slot zetten tijdens het vervoeren en is de kans kleiner dat er diefstal plaatsvindt.

Waarom een slot voor een fietsendrager?

Het laatste waar je op zit te wachten als je je fietsen meeneemt op reis, is dat deze gestolen worden. Het is daarom belangrijk om de fietsen op slot te zetten als je deze vervoert via een fietsendrager. Niet alleen de fietsen zelf, maar ook fietsendragers worden tegenwoordig2Fietsendragers worden massaal gejat, Autoblog.nl veel gestolen.

Een fietsendrager is niet altijd goed verzekerd: een fietsendrager valt onder auto accessoires en bij sommige autoverzekeringen moet je een speciale accessoiredekking afsluiten. Lees hier meer informatie over de verzekering van een fietsendrager.

Soorten fietsendrager sloten

Er zijn verschillende sloten om je fietsen op een fietsendrager op slot te zetten. Elk merk heeft vaak zijn eigen manier van sloten. Zo is er bijvoorbeeld een Thule fietsendrager slot met sleutel en een Spinder draaiknop met slot.

Draaiknop met slot

Een draaiknop met slot is een van de makkelijkste fietsendragersloten. Dit type slot wordt bevestigd aan het eind van de klem waarmee je het frame van de fiets bevestigt. De klem kan dan alleen geopend worden wanneer het draaiknop slot geopend is.

fietsendrager draaiknop met slot

Fietsendrager slot met sleutel

Je kunt vaak ook gebruikmaken van een cilinderslot met sleutel. Diverse fietsendragers hebben hiervoor speciale openingen op de fietsendragers, zodat je deze eenvoudig op slot kunt zetten. Net als de fietsendrager draaiknop met slot kunnen bevestigingsonderdelen pas geopend worden wanneer het slot ook geopend is.

Veelgestelde vragen over fietsendragers loten

Moet ik mijn fietsen op slot zetten op een fietsendrager?

Wanneer je fiets niet op slot staat tijdens het vervoeren op een fietsendrager, kan deze gemakkelijk gesloten worden. Een fietsendragerslot maakt het een stuk moeilijker voor criminelen, omdat de klemmen van een fietsendrager pas geopend kunnen worden als het slot geopend is.

Wat voor soort sloten zijn er voor fietsendragers?

Er zijn diverse fietsendragersloten. Een van de bekendste zijn de sloten met een draaiknop. Deze worden in veel gevallen aan het einde van de klem bevestigt, zodat je fietsen goed op slot staan.

Bronnen

Scroll naar boven