Home » Problemen » Knipperlicht knippert snel met fietsendrager

Knipperlicht knippert snel met fietsendrager

In het kort: het kan voorkomen dat het knipperlicht van een fietsendrager sneller knippert dan normaal. In dat geval kan er sprake zijn van een te lage stroomafname, kan de auto de verlichting niet aan (LED bijvoorbeeld) of is de trekhaak (nog) niet ingeleerd is.

Een fietsendrager met verlichting dient goed te werken. Het kan voor komen dat de richtingaanwijzers sneller knipperen dan normaal. Op deze pagina ontdek je mogelijke oorzaken en oplossingen om het knipperlicht minder snel te laten knipperen.

Mogelijke oorzaken voor knipperlicht dat snel knippert met een fietsendrager

Wanneer een fietsendrager de verlichting van een voertuig bedekt, is het verplicht om goed werkende verlichting te hebben op de fietsendrager. Geen verlichting? Dan kun je dit bijvoorbeeld oplossen met een fietsendrager lichtbalk.

Niet alleen dient de fietsendrager verlichting te schijnen, ook dienen de knipperlichten normaal te functioneren. Dit houdt ook in dat de richtingaanwijzers op normale snelheid knipperen.

Wanneer dit niet het geval is, kan dat liggen aan de volgende oorzaken:

  • Een te lage stroomafname
  • Trekhaak is (nog) niet ingeleerd
  • Voertuig kan LED lampen niet aan

Oplossing: richtingaanwijzer op normale snelheid te laten knipperen

Het is belangrijk dat je het probleem snel oplost. Het is eerst belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak van het probleem is. Bekijk onderstaande mogelijke oplossingen.

  • Controleer wattage van lampen: check of het wattage van de lampen wel geschikt is voor jouw voertuig. Indien niet het geval is, wissel dan de lampen voor verlichting die wel geschikt is voor jouw voertuig.
  • Trekhaakbedrading laten inleren: het kan ook mogelijk zijn dat de trekhaakbedrading ingeleerd moet worden in de boordcomputer. Ga langs de dealer en laat de bedrading inleren om het probleem mogelijk op te lossen.
  • Fietsendrager zonder LED verlichting: ook kan LED verlichting zorgen voor het probleem. In dat geval kan het slim zijn om de fietsendrager om te wisselen voor een variant met ‘gewone’ lampen.
auto lampenset

Extra lampjes voor fietsendrager

Zorg ervoor dat je altijd extra lampjes bij je hebt (met de juiste spanning).

Wanneer bovenstaande tips niet helpen kan er wellicht sprake zijn van een kabelbreuk of een defecte stekker. Maak je gebruik van een fietsendrager verloopstekker? Dan zou dat ook nog kunnen zorgen voor het probleem. Check de fietsendrager stekker op zichtbare schade en sluit de fietsendrager stekker aan op een ander voertuig.

Veelgestelde vragen over snel knipperende knipperlichten op een fietsendrager

Hoe kan het dat het knipperlicht van mijn fietsendrager sneller knippert?

Wanneer een richtingaanwijzer van de fietsendrager sneller knippert dan normaal is hoogstwaarschijnlijk een verschil in de stroomafname. Ook kan het probleem zijn dat de bedrading nog niet ingeleerd.

Moet de fietsendrager bedrading ingeleerd worden?

Dat ligt aan jouw type voertuig. Bij sommige boordcomputers is het inderdaad noodzakelijk dat de bedrading van een fietsendrager ingeleerd wordt om goed te kunnen functioneren.

De richtaanwijzer knippert snel van een fietsendrager, is deze kapot?

Nee, hoogstwaarschijnlijk is de richtaanwijzer niet kapot, maar is er sprake van een te groot spanningsverschil. Ook kan LED verlichting de oorzaak zijn.

Scroll naar boven