Home » Koopgidsen » Beste Fietsendrager trekhaak op basis van reviews (2024)

Beste Fietsendrager trekhaak op basis van reviews (2024)

Wanneer je een auto met een trekhaak hebt, kun je kiezen voor fietsendrager voor een trekhaak. Dit type fietsendrager heeft namelijk een aantal interessante voordelen. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een groot maximaal draaggewicht en kun je altijd de kofferbak openen.

Wat is de beste fietsendrager voor trekhaak en hoe wordt deze beoordeeld?

Op dit moment wordt de Pro-User Diamant als beste beoordeeld. Deze fietsendrager wordt zelfs door de Consumentenbond beoordeeld als beste koop fietsendrager. De fietsendrager is geschikt voor twee (elektrische) fietsen en is volledig inklapbaar.

pro-user diamant fietsendrager

Pro-User Diamant fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

De Pro-User wordt beoordeeld met een 8.6 op basis van 904 reviews. Deze fietsendrager is geschikt voor twee elektrische fietsen en is volledig inklapbaar. Doordat de fietsendrager kantelbaar is, kun je altijd bij de kofferbak. De fietsendrager wordt geleverd met een opbergtas.

Verkrijgbaar bij:

Alternatieven: top 5 fietsendragers voor trekhaak

Wanneer je op zoek gaat naar een fietsendrager voor de trekhaak kunnen er meer factoren een rol spelen dan een gemiddelde goede beoordeling. Denk hierbij aan het budget, of de fietsendrager lichtgewicht is of dat deze inklapbaar is.

Omdat elk voertuig anders is en iedereen een andere behoefte kan hebben, hebben we een handige top 5 van de beste fietsendragers voor de trekhaak samengesteld. Al deze stofzuigers zijn dus geschikt voor een trekhaak.

pro-user diamant fietsendrager

#1 Pro-User Diamant fietsendrager (Voor 2 fietsen)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Pro-User wordt beoordeeld met een 4.8/5.0 op basis van 904 reviews. Deze fietsendrager is geschikt voor twee elektrische fietsen en is volledig inklapbaar. Doordat de fietsendrager kantelbaar is, kun je altijd bij de kofferbak. De fietsendrager wordt geleverd met een opbergtas.

Verkrijgbaar bij:

hapro atlas 2 fietsendrager trekhaak

#2 Hapro Atlas 2 Premium Blue E Bike (Beste goedkope)

⭐⭐⭐⭐⭐

Met 4.6/5.0 een zeer goed beoordeelde fietsendrager voor de trekhaak. Deze fietsendrager is speciaal gemaakt voor elektrische fietsen. De montage is spuer eenvoudig en er zit een diefstalbeveiliging op (een slot op de frameklemmen). De beugel is neerklapbaar, waardoor je hem makkelijk kunt opbergen. Ook is hij voorzien van een kantelfunctie.

Verkrijgbaar bij:

pro-user amber 4 fietsendrager

#3 Pro-User Amber 4 (Voor 4 fietsen)

⭐⭐⭐⭐⭐

Vier fietsen meenemen? Dan is de Pro-User Amber 4 een hele goede fietsendrager voor de trekhaak. Opvallend is de dubbele stekkeraansluiting, waardoor je hem op elke auto kunt aansluiten. Dankzij de gepatenteerde snelkoppeling kun je deze fietsendrager snel op de trekhaak monteren. Toegang tot je kofferbak blijft behouden dankzij de slimme kantelfunctie.

Verkrijgbaar bij:

thule easyfold xt 2b 933

#4 Thule EasyFold XT 2B 933

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule EasyFOld XT 2B 933 is een hele goede fietsendrager voor de trekhaak. Met name voor elektrische fietsen. Dankzij de draaghandvatten kun je deze fietsendrager handig monteren, verplaatsen en opbergen. De EasyFold XT 2B 933 is volledig inklapbaar en is voorzien van een extra beveiliging: dankzij het frameslot is de kans op diefstal een stuk kleiner. Let wel op: deze fietsendrager is niet uitbreidbaar naar meerdere fietsen.

Verkrijgbaar bij:

pro-user amber 1 fietsendrager

#5 Pro-User Amber 1 (Voor 1 fiets)

⭐⭐⭐⭐⭐

Wil je slechts één fiets meenemen op de trekhaak? Dan is de voordelige Pro-User Amber 1 de beste keuze op dit moment. De fietsendrager is tevens geschikt voor een e-bike en past op elke auto door de dubbele stekkeraansluiting. Er is sprake van een flexibele framebevestiging.

Verkrijgbaar bij:

Voor wie is een fietsendrager voor trekhaak interessant?

Wanneer je een nieuwe fietsendrager koopt zul je al snel voor de vraag komen te staan welk model je het beste kunt kiezen. Een fietsendrager voor de trekhaak is een voor de hand liggende keuze wanneer je een auto met een trekhaak hebt. Hoewel je ook uit veel andere modellen kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan een fietsendrager voor op het dak, kan het toch slim zijn om te kiezen voor een model die je kunt bevestigen op de trekhaak.

Voordelen van een fietsendrager voor op de trekhaak

Maar, wat zijn nu de pluspunten van dit type trekhaak? De grootste voordelen op een rij:

 • Een hoog maximaal draagvermogen
 • Makkelijk te (de)monteren
 • Je hebt in veel gevallen nog steeds toegang tot je kofferbak
 • Je vangt minder wind en zal dus minder brandstof gebruiken dan bij een dak fietsendrager.
 • Je hebt geen dakrails nodig, alleen een trekhaak
fietsendrager trekhaak

Hier moet je wel rekening mee houden

Hoewel er veel voordelen te benoemen zijn van een fietsendrager voor de trekhaak, zijn er ook wat punten waar je wel rekening mee moet houden.

 • Er is een grote kans dat je kenteken minder goed zichtbaar is. Je zal rekening moeten houden met een extra kentekenplaat en een NL-sticker die je op de fietsendrager moet bevestigen.
 • Hetzelfde geldt voor de verlichting: als deze ook slecht zichtbaar is, dan dien je een fietsendrager met verlichting of met een lichtbalk te hebben.
 • Ga je naar het buitenland? Dan is er een grote kans dat je een markeringsbord dient te gebruiken.

Al deze factoren zijn minder snel aanwezig bij een fietsendrager die je op het dak van de auto monteert.

Waar moet je op letten bij het kopen van een trekhaak fietsendrager

Wanneer je een nieuwe fietsendrager voor de trekhaak koopt, zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Zo moet je onder meer checken of hij geschikt is voor jouw type fietsen. Zijn de banden van je mountainbike bijvoorbeeld niet te breed? En zo ja: kan desbetreffende fietsendrager jouw fiets wel dragen qua gewicht?

Let op de volgende factoren om de juiste keuze te maken:

 • Maximaal draagvermogen: bedenk hoe hoog het draagvermogen (in kilogram) minimaal moet zijn voor het vervoeren van jouw fietsen. Ga op zoek naar een model met een passend maximaal draagvermogen. Lees hier meer over het fietsendrager gewicht.
 • Fietsgeschiktheid: fietsendragers zijn er voor allerlei soorten fietsen. Dit heeft onder meer te maken met de breedte van de fietsbanden en het gewicht.
 • Stekkeraansluiting: veel fietsendragers voor de trekhaak hebben verlichting, omdat de autolampen niet meer zichtbaar zijn. Deze modellen dienen aangesloten te worden met een stekker. Check of er sprake is van dezelfde stekkeraansluiting als die van jouw auto: is het een 7 of een 13 polige stekker? Lees hier meer over de fietsendrager stekker.
 • Aantal fietsen: ook is het goed om te controleren voor hoeveel fietsen de fietsendrager geschikt is. In de toekomst wellicht meer fietsen? Overweeg dan een uitbreidbare fietsendrager.
fietsendrager trekhaak kooptips

Veelgestelde vragen over een trekhaak fietsendrager

Ik heb geen trekhaak, kan ik als nog een fietsendrager achter mijn auto monteren?

Dat kan met behulp van speciale trekhaken voor fietsendragers. Dit worden ook wel fietsendragerhaken genoemd. Let op: met dit soort haken kan er alleen ‘gedragen’ worden en niet ‘gesleept’.

Waarom zou ik kiezen voor een trekhaak fietsendrager?

Het is makkelijker op fietsen op een fietsendrager op de trekhaak te plaatsen dan boven op het dak. Daarnaast vang je minder wind en kost het dus ook minder brandstof dan wanneer je je fietsen op het dak zou zetten.

Kan ik nog bij mijn kofferbak met een fietsendrager op de trekhaak?

Dat kan alleen met kantelbare fietsendragers. Deze kantel je gemakkelijk naar voren, waardoor je gewoon de kofferbak nog kunt openen.

2 reacties op “Beste Fietsendrager trekhaak op basis van reviews (2024)”

 1. Gerard van Soest

  Ik heb toevallig die hier op de eerste plek staat, maar deze wiebelt soms op de trekhaak. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Hij zit volgens mij wel strak genoeg, maar toch is het een raar gevoel met rijden. Voelt niet helemaal veilig.

  1. Hoi Gerard,

   Bedankt voor je reactie. Het kan voorkomen dat een fietsendrager beweegt op de trekhaak. In veel gevallen heeft dit te maken met de bevestiging.
   Ik raad je aan om deze gids door te nemen: Fietsendrager wiebelt
   Daar ontdek je tips hoe je een wiebelende, bewegende fietsendrager mogelijk zou kunnen verhelpen.

   Succes,

   Eugene

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven