Home » Koopgidsen » Fietsendrager voor op de dissel (caravan of vouwwagen)

Fietsendrager voor op de dissel (caravan of vouwwagen)

Ga je met de caravan of vouwwagen op reis en wil je ook fietsen meenemen? Dan kan het slim zijn om een fietsendrager voor op de dissel te monteren. Hiermee kun je de fietsen eenvoudig en veilige vervoeren, zonder dat je deze bijvoorbeeld in de caravan hoeft vast te zetten.

Beste dissel fietsendrager volgens consumenten

Er zijn veel verschillende soorten fietsendragers die geschikt zijn om op een dissel te monteren. Natuurlijk moet de dissel van jouw caravan of vouwwagen ook geschikt zijn, maar daarover strakjes meer.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de best beoordeelde fietsendrager die je voorop de dissel kunt bevestigen. De Obelink Front II pro komt als beste uit de test: deze fietsendrager krijgt maar liefst een 9.2 op basis van 98 reviews.

obelink front II pro fietsendrager

Obelink Front II Pro fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

De Obelink Front II Pro is veruit de populairste en best beoordeelde fietsendrager voorop de dissel. De fietsendrager is geschikt voor de meeste caravandissels en is zeer makkelijk te monteren. Hij is kantelbaar, zodat je nog steeds bij de disselbak kunt.

Verkrijgbaar bij:

Waarom een fietsendrager voorop de dissel?

Er zijn veel verschillende fietsendragers die je kunt monteren wanneer je met een caravan de weg op gaat. Zo zijn er fietsendragers die je achterop de caravan kunt bevestigen. Toch hebben velen de wens om een fietsendrager voorop de dissel van een caravan te monteren. Hierbij zijn er namelijk een aantal interessante voordelen:

 • Kogeldruk is stabieler
 • Draagvermogen vaak hoger dan achterop de caravan
 • Meer ruimte in de caravan
 • Fietsen makkelijker en beter te bevestigen
 • Je houdt goed zicht op de fietsen
dissel fietsendrager op caravan

Is jouw dissel wel geschikt voor een fietsendrager?

Niet altijd kun je zomaar een fietsendrager op een dissel monteren. Onder meer de lengte van je dissel bepaalt of dit überhaupt wel mogelijk. Zo heb je minimaal 40 centimeter nodig om de fietsendrager te kunnen bevestigen.

Om te bepalen of de dissel wel geschikt is voor een fietsendrager, dien je rekening te houden met de volgende punten:

 • De dissel moet minimaal 40 centimeter zijn
 • Er moet voldoende 90 centimeter afstand zijn van de dissel tot de drager

Wanneer je hier geen rekening mee houdt kan mogelijk zijn dat de fietsendrager (of de fietsen die erop bevestigt zijn) de auto of de caravan raken wanneer je een bocht maakt.

past fietsendrager op dissel

Fietsendrager met trekhaak? Gebruik een hulpstuk!

Als je erachter bent gekomen dat jouw dissel geschikt is voor fietsendragers, kun je je zoektocht naar een goede fietsendrager beginnen. Maar, wat als je al een fietsendrager hebt? Bijvoorbeeld een fietsendrager die je op de trekhaak monteert?

Dan kun je het best kiezen voor een disselhulpstuk. Dit is eigenlijk een hulpstuk met een kogel zoals een trekhaak, zodat je de huidige fietsendrager daar op kunt monteren. Dit hulpstuk kan erg interessant zijn als je je fietsendrager ook zonder caravan wil kunnen gebruiken op je voertuig.

disselhulpstuk fietsendrager

Pro Plus Disselhulpstuk voor ifetsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

Het Pro Plus Disselhulpstuk maakt het mogelijk om een trekhaak fietsendrager op de dissel van je caravan te kunnen bevestigen. Eenvoudige montage zonder te hoeven boren!

Verkrijgbaar bij:

Veelgestelde vragen over een fietsendrager voorop de dissel

Kan ik een fietsendrager op de dissel van de caravan monteren?

Om te bepalen of de dissel geschikt is voor een fietsendrager moet je gaan meten. De dissel moet minimaal 40 centimeter zijn. Daarnaast moet er tussen dissel en de drager minimaal 90 centimeter vrije ruimte zijn, om te voorkomen dat de fietsendrager tegen de auto aan kan komen bij het maken van een bocht.

Wat voor fietsendrager is geschikt voor een dissel?

Je kunt normaalgesproken geen ‘normale ‘ fietsendrager op een dissel monteren. Er zijn speciale dissel fietsendragers die hiervoor gemaakt zijn. Deze fietsendragers hebben wat weg van een fietsenrek. Er zijn wel hulpstukken met een kogel, waarop je een trekhaak fietsendrager kunt bevestigen.

Fietsendrager op dissel of achterop caravan?

Bij een fietsendrager op de dissel is er sprake van een betere verdeling van de kogeldruk. Daarnaast heb je de fietsen altijd in het zicht. Aan de andere kant is het makkelijk om de caravan of vouwwagen te ontkoppelen zonder fietsendrager op de dissel.

2 reacties op “Fietsendrager voor op de dissel (caravan of vouwwagen)”

 1. esmee van vliet

  Bedankt voor deze nuttige informatie. Nog wel een aanvullende vraag: ik heb op dit moment zo’n 1.10 meter ruimte tussen de dissel en mijn drager. Is dit voldoende voor een fietsendrager voor 2 fietsen?

  Vriendelijke groet,
  Esmee

  1. Hoi Esmee,

   Voor de meeste disselfietsendragers is dat voldoende: hou rekening met minimaal 90 centimeter ruimte tussen de drager en de dissel.
   Alvast een fijne vakantie!

   Eugene

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven