Home » Problemen » Fietsendrager hangt achterover: oorzaak en oplossing

Fietsendrager hangt achterover: oorzaak en oplossing

In het kort: een fietsendrager kan achterover hangen. In veel gevallen komt dit doordat de fietsendrager te zwaar beladen is of dat de maximale kogeldruk van de auto overschreden wordt. Klopt dit wel? Dan zijn de fietsen mogelijk niet goed geplaatst: plaats de zwaarste fiets als eerst op de fietsendrager en zet ze om en om.

Het kan voorkomen dat een fietsendrager opeens achterover hangt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het is noodzakelijk om dit probleem op te lossen, voor je weer de weg op gaat. Op deze pagina ontdek je de mogelijke oorzaken en hoe je de fietsendrager weer recht kunt laten hangen.

Waarom hangt de fietsendrager achterover?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een fietsendrager op de trekhaak achterover hangt. De meestvoorkomende oorzaken van een fietsendrager die naar achteren helt op een rij:

Ook kan een fietsendrager niet geschikt zijn voor specifieke voertuigen. Er zijn zelfs fietsendragers die alleen geschikt zijn voor specifieke automerken en typen. Let hier altijd goed op bij de aankoop van een fietsendrager.

fietsendrager hangt achterover
Hier hangt de fietsendrager duidelijk achterover.

Mogelijke gevolgen van een scheef hangende fietsendrager

Wanneer een fietsendrager achterover hangt kan dit onveilige situaties met zich meebrengen. De volgende situaties kunnen het gevolg zijn als een fietsendrager naar achteren komt te hangen:

  • De fietsendrager wiebelt of draait op de kogel
  • De fietsendrager kan kapot gaan
  • Er kunnen fietsen van de fietsendrager af vallen

Oplossingen voor een fietsendrager die achterover hangt

Om de fietsendrager weer recht te kunnen hangen is het belangrijk om eerst het probleem te achterhalen. Volg daarvoor onderstaande stappen:

  1. Check of het maximale draagvermogen van de fietsendrager niet overschreden is.
  2. Niet overschreden? Check dan de maximale kogeldruk van het voertuig en controleer of ook dit met het complete fietsendrager gewicht niet overschreden wordt.
  3. Ook niet overschreden? Controleer of de trekhaak recht staat: zo niet, dan is het noodzaak om deze goed te laten plaatsen.
  4. Trekhaak in juiste positie? Pak de handleiding erbij en check of je de fietsendrager wel op de juiste wijze gemonteerd hebt
  5. Op juiste wijze gemonteerd? Dan kan er probleem zijn met de fietsendrager of heb je waarschijnlijk niet het juiste type fietsendrager voor jouw voertuig.

Een klein beetje wiebelen en achterover hangen is normaal

Het is goed om te weten dat wanneer een fietsendrager een klein beetje achterover hangt, dit niet altijd een probleem hoeft te zijn. Sommige fietsendragers kunnen een klein beetje achterover hangen en wiebelen. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn.

Mocht je twijfelen, stuur ons dan een berichtje of neem contact op met de verkoper van desbetreffende fietsendrager.

Veelgestelde vragen over fietsendrager helt naar achteren

Is het normaal dat mijn fietsendrager achterover hangt?

Het kan mogelijk zijn dat een fietsendrager ietsjes naar achteren hangt. Als hij echter veel achterover hangt kan er een probleem zijn. In veel gevallen is de fietsendrager teveel belast of wordt de maximale kogeldruk overschreden.

Kan een fietsendrager kapot gaan als deze teveel naar achteren hangt?

Dat kan zeker. Wanneer een fietsendrager teveel achterover helt kan deze breken. Ook kunnen de fietsen die op de fietsendrager vervoert worden hierdoor, vanzelfsprekend, beschadigen.

Hoe hang ik de fietsendrager weer recht achter mijn auto?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het probleem. Controleer eerst of je het gewicht en de maximale kogeldruk niet overschreden hebt. Check daarna of de trekhaak wel goed staat en of de fietsendrager überhaupt wel geschikt is voor jouw voertuig. Geen oplossing gevonden? Neem dan contact op met de aanbieder van desbetreffende trekhaak.

Scroll naar boven