Home » Koopgidsen » Lichtgewicht fietsendrager: beste keuze & advies

Lichtgewicht fietsendrager: beste keuze & advies

Om de auto niet teveel te belasten met een fietsendrager is goed om te letten op het gewicht van een fietsendrager. Het is namelijk onveilig en niet goed voor het voertuig om de maximale kogeldruk te overschrijden.

Gelukkig zijn er lichtgewicht fietsendragers. Hiermee hou je meer gewicht over voor de fietsen zelf, zodat je bijvoorbeeld alsnog elektrische fietsen mee kunt nemen.

Beste lichtgewicht fietsendrager op dit moment

Er zijn tegenwoordig ongelooflijk veel verschillende fietsendragers. Naast de manier van monteren is er nog een ander groot verschil merkbaar: het gewicht van een fietsendrager. En juist dit is een heel belangrijk onderdeel en kan voor jou hét verschil maken. Een lichtgewicht fietsendrager kan je makkelijk monteren, opbergen en zorgt ervoor dat je hem ook kunt gebruiken bij een lage maximale kogeldruk. Daarbij hou je bij de kogeldruk meer over het gewicht van de fietsen zelf.

Uit ons onderzoek blijkt dat de Thule EuroRide 940 de beste beoordeelde lichtgewicht fietsendrager is op dit moment. Hij is niet enorm licht (14 kilogram), maar wordt ook goed beoordeeld op de goede aansluiting en de installatie.

thule euroride 942 fietsendrager

Thule EuroRide 940

⭐⭐⭐⭐⭐

Met 3.7/4.0 sterren bij ANWB is de Thule EuroRide 941 op dit moment de best beoordeelde lichtgewicht fietsendrager. De fietsendrager weegt 14 kilogram, is geschikt voor 2 fietsen en is kantel- en opvouwbaar. Hij heeft een laadvermogen van 36 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

Wanneer je écht de lichtste fietsendrager wil kopen, kun je een achterklep fietsendrager overwegen. Dit is wel een ander type fietsendrager dan voor de trekhaak, maar is stukken lichter en compacter.

Top 5 met de best beoordeelde lichtgewicht fietsendragers

Het is slim om met zoveel fietsendragers op de markt goed onderzoek te doen naar een model dat past bij jouw wensen en behoeftes. Want, misschien ben jij wel op zoek naar een lichtgewicht fietsendrager voor 2 elektrische fietsen of een model die opvouwbaar is. Daarom hebben we een handige top 5 samengesteld met een uniek kenmerk per fietsendrager.

thule euroride 942 fietsendrager

#1 Thule EuroRide 940 (opvouwbaar)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule EuroRide 940 is de beste beoordeelde fietsendrager met een laag gewichtsniveau van 14.2 kilogram. Deze fietsendrager is opvouwbaar en geschikt voor maximaal 2 fietsen. Eenvoudige montage op de trekhaak.

Verkrijgbaar bij:

uebler i21 fietsendrager

#2 Uebler i21 (voor elektrische fietsen)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Uebler i21 is een hele goede lichtgewicht fietsendrager als je elektrische fietsen mee wil nemen. Hij weegt 14 kilogram. Deze fietsendrager is 90 graden kantelbaar.

Verkrijgbaar bij:

pro-user briljant fietsendrager

#3 Pro-User Briljant (lichtste fietsendrager)

⭐⭐⭐⭐⭐

Wanneer je de lichtste fietsendrager wil scoren maak je de beste keuze met de Pro-User Briljant fietsendrager. Met slechts 6.4 kilogram de lichtste fietsendrager voor op de trekhaak met goede reviews.

Verkrijgbaar bij:

pro user diamant 1 fietsendrager

#4 Pro Diamant 1 (geschikt voor 1 fiets)

⭐⭐⭐⭐⭐

Hoef je maar één fiets te vervoeren? Kies dan voor de Pro Diamant 1 fietsendrager. Deze weegt slechts 9.5 kilogram, maar heeft een draagvermogen van maar liefst 30 kilogram. Goed om een elektrische fiets te kunnen vervoeren!

Verkrijgbaar bij:

compact 2 anwb fietsendrager

#5 Compact 2 (Anwb fietsendrager)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Compact 2 fietsendrager van ANWB weegt 6.5 kilogram. Deze – de naam zegt het al – compacte fietsendrager monteer je eenvoudig en berg je gemakkeiljk op. Geschikt voor 2 fietsen met een maximaal draagvermogen van 40 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

Wat zijn de lichtste fietsendragers?

Fietsendragers wegen gemiddeld rond de 15 tot 20 kilogram. Dit kan lastig zijn bij het monteren en een fietsendrager opbergen. Bij ons onderzoek hebben we ons gefocust op de lichtste stofzuigers op de markt, in combinatie met goede beoordelingen.

Bekijk hieronder de lichtste fietsendragers die goed beoordeeld worden door consumenten.

FietsendragerGewicht
1. Thule EuroRide 94014.2 kilogram
2. Uebler i2114.0 kilogram
3. Pro User Briljant6.4 kilogram
4. Pro User Diamant 19.5 kilogram
5. Compact 2 ANWB6.5 kilogram

Zo kies je de juiste lichtgewicht fietsendrager

Hoewel het gewicht een belangrijke behoefte is, is het slim om natuurlijk ook daarnaast te kijken naar andere belangrijke factoren van een fietsendrager. We zetten ze voor je op een rij:

  • Montage: is de fietsendrager wel geschikt voor jouw voertuig? Let goed op de montage mogelijkheden en het soort fietsendrager stekker (7 of 13 polig).
  • Draagvermogen: hoeveel kilogram kan de fietsendrager maximaal dragen? Is dit voldoende voor jouw fiets(en). Hou er rekening mee dat een elektrische fiets al snel 30 kilogram weegt.
  • Aantal fietsen: hoeveel fietsen wil jij maximaal kunnen vervoeren? Bekijk of de fietsendrager hier geschikt voor is!
  • Uitbreidingsmogelijkheden: van plan om in de toekomst meer fietsen mee te nemen? Check dan of de fietsendrager geschikt is voor adapters.
lichtgewicht fietsendrager

Veelgestelde vragen over een lichtgewicht fietsendrager

Wat is de lichtste fietsendrager?

De beste lichtste fietsendrager (met een goede beoordeling) is de Thule EuroRide 940 met 14.2 kilogram. Wanneer je op zoek bent naar simpelweg de fietsendrager met het allerlaagste gewicht, dan kun je het best kijken naar een fietsendrager voor op de achterklep.

Wat is het voordeel van een lichte fietsendrager?

Een lichte fietsendrager kun je makkelijker opbergen en bijvoorbeeld aan de muur ophangen. Daarnaast kan het een must zijn dat hij weinig weegt vanwege de maximale kogeldruk. Ook hou je op deze manier meer gewicht over voor de fietsen.

Hoeveel weegt een fietsendrager gemiddeld?

Een fietsendrager voor op de trekhaak weegt al snel boven de 15 kilogram. Er zijn zelfs fietsendragers met een gewicht boven de 20 kilogram. Een lichte fietsendrager is rond de 14 kilogram als we kijken naar de modellen die je op de trekhaak monteert.

Scroll naar boven