Home » Handleidingen » Fietsendrager opbergen

Fietsendrager opbergen

In het kort: wanneer je je fietsendrager wi lopbergen, overweeg hem dan om op te hangen of een speciale opbergtas aan te schaffen. Hiermee voorkom je schade en beperk je de opslagruimte in bijvoorbeeld je schuur of garage.

Heb je een fietsendrager die je niet veel gebruikt? Dan wil je natuurlijk niet dat deze op momenten dat je hem niet gebruikt in de weg ligt. Er zijn veel manieren om je fietsendrager slim en veilig op te bergen.

Waarom een fietsendrager goed opbergen?

Een fietsendrager zit niet het hele jaar achter gemonteerd achter of op je auto. Sterker nog: het grootste gedeelte van het jaar zal de fietsendrager in de schuur of garage liggen.

Het is belangrijk om de fietsendrager goed en veilig op te bergen: zo wil je niet dat hij gaat roesten of dat hij beschadigd. Een aantal factoren waarom het goed opbergen van een fietsendrager belangrijk is:

  • Een fietsendrager kan gaan roesten
  • De fietsendrager kan beschadigen
  • De fietsendrager kan veel ruimte in beslag nemen

De juiste omgeving om je fietsendrager op te bergen

Het is bij het opbergen van een fietsendrager erg belangrijk om te zorgen voor een goede omgeving. Deze moet bijvoorbeeld droog zijn, zodat de fietsendrager niet nat kan worden en kan gaan roesten. Een aantal belangrijke punten om op te letten:

  • Let de fietsendrager nooit in het looppad
  • Zorg voor een droge omgeving
  • Voorkom dat je de fietsendrager telkens hoeft te verplaatsen

Een goede locatie zou bijvoorbeeld een garage kunnen zijn. Hierbij blijft ook hij in de buurt van de auto, waardoor je hem niet veel hoeft te verplaatsen als je hem (de)monteert.

Tips om een fietsendrager het best op te bergen

Er zijn heel wat mogelijkheden om een fietsendrager slim om te bergen. Zo zijn er ophangsystemen, waarmee je een fietsendrager in de lucht kunt hangen. Bekijk deze en een aantal andere tips voor het veilig en slim opbergen van een fietsendrager:

  • Ophangen met een ophangsysteem: er zijn speciale ophangsystemen waarmee je een fietsendrager aan de muur kunt hangen. Lees hier meer informatie over een fietsendrager ophangen.
  • Maak gebruik van een opbergtas: veel fietsendragers worden geleverd met een speciale opbergtas, maar lang niet allemaal. Overweeg een opbergtas of koffer, zodat de fietsendrager goed beschermd blijft.
  • Leg de fietsendrager binnen: berg de fietsendrager nooit buiten op. Hoewel een fietsendrager geschikt is voor buiten, kan langdurige blootstelling aan regen zorgen voor roestvorming.

Een van de beste tips is een universele muurbevestiging voor fietsendragers. Eigenlijk is dit een soort trekhaak kogel die je aan de muur bevestigt. Hiermee is het ophangen van hetzelfde als de fietsendrager op een trekhaak monteren.

muurbevestiging fietsendrager

Muurbevestiging voor fietsendragers (universeel)

Een universele muurbevestiging voor het ophangen van fietsendragers.

Veelgestelde vragen over een fietsendrager opbergen

Waar kun je een fietsendrager het best opbergen?

Zorg voor een droge omgeving en zorg ervoor dat de fietsendrager niet in de weg ligt. De beste manier om een fietsendrager op te bergen is door hem op te hangen aan de muur.

Hoe kun je een fietsendrager aan de muur ophangen?

Er zijn speciale ophangsystemen waarmee je op eenvoudige wijze een fietsendrager aan de muur kunt bevestigen. Zo zijn er muurbeugels wat eigenlijk een kogel van een trekhaak op een ijzeren plaat is. Hiermee kun je de fietsendrager ophangen door hem op deze kogel te monteren alsof het een trekhaak is.

Zijn er opbergtassen voor een fietsendrager?

Veel fietsendragers worden geleverd met een handige opbergtas. Is dit niet het geval? Dan worden ze vaak apart verkocht door het merk van jouw fietsendrager. Er bestaan ook universele opbergtassen.

Scroll naar boven