Home » Koopgidsen » Beste Fietsendrager dak: dakdrager voor fietsen

Beste Fietsendrager dak: dakdrager voor fietsen

Een van de populairste manieren om fietsen te vervoeren is op het dak van de auto. Hiermee houd je de kofferbak vrij en kun je dus makkelijker bij je spullen als je de fietsen meeneemt. Dit type fietsendragers is ook erg populair onder mensen die auto hebben zonder trekhaak.

Bij een dak fietsendrager dien je wel rekening te houden met het feit dat dakrails vereist zijn.

Best beoordeelde fietsendrager dak

Wanneer je op zoek bent naar een goede fietsendrager voor het dak van de auto dien je rekening te houden met een aantal factoren. Zo vang je meer wind met een fietsendrager op het dak, dan wanneer je de fietsen achter de auto zou vervoeren. Aan de andere kant hou je dus wel je kofferbak vrij.

Als je op zoek bent naar een goede dak fietsendrager, raden we onderstaande dakdrager aan. Deze fietsendrager krijg enorm goede beoordelingen van gebruikers, is makkelijk te monteren en is geschikt voor de meeste fietsen.

thule freeride 532

Thule FreeRide 532 Fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

Deze fietsendrager voor op het dak is geschikt voor de meeste fietsen dankzij de universele framehouder en de verstelbare snelbinders voor verschillende wielmaten. Een ander groot voordeel is dat deze fietsendrager al voorgemonteerd is. Dankzij het slot in de framehouder kun je de fiets vergrendelen. Let op: deze fietsendrager is niet geschikt voor elektrische fietsen. Lees hier meer over een Thule dakfietsdrager.

Verkrijgbaar bij:

Alternatief: top 5 best beoordeelde fietsendrager dak

Je kunt verschillende behoeftes hebben die belangrijk zijn bij een fietsendrager voor op het dak. Bijvoorbeeld hoe je de fiets monteert: is jouw fiets wel geschikt om even snel de voorband eruit te halen, zodat je hem op de voorvork kunt monteren?

En natuurlijk speelt budget ook een belangrijke rol: wellicht ben jij op zoek naar de beste goedkope fietsendrager die je op het dak kunt plaatsen. Daarom hebben we een handige top 5 best beoordeelde dakfietsendragers op een rij gezet.

thule proride 598

#1 Thule ProRide 598 Fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule ProRide 598 krijgt veel goede beoordelingen. Deze fietsendrager is geschikt voor verschillende fietsen, maar let op: niet voor e-bikes. De fietsendrager is eenvoudig op het dak te monteren en is voorgemonteerd: je hebt dus geen gereedschap nodig. Deze dakfietsendragers heeft verstelbare snelbinders, waardoor hij geschikt is voor verschillende wielmaten.

Verkrijgbaar bij:

thule freeride 532

#2 Thule FreeRide 532 Fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule FreeRide 532 is een van de best beoordeelde fietsendragers voor op het dak. Deze fietsendrager heeft een universele framehouder en is daardoor geschikt voor veel fietsen (helaas niet voor e-bikes). De drager is voorgemonteerd en heeft een slot in de framehouder. Ook voorzien van verstelbare snelbinders voor verschillende wielmaten.

Verkrijgbaar bij:

twinny load dak fietsendrager

#3 Twinny Load Dak Fietsendrager (beste goedkope)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Twinny Load Dak Fietsendrager is een goedkope fietsendrager waarmee je je fietsen eenvoudig via het dak van jouw auto kan vervoeren. De fietsendrager kan eenvoudig naast een andere fietsendrager geplaatst worden, waardoor je ook meerdere fietsen kunt vervoeren. Let op: de fietsdrager is geschikt voor fietsen met een maximale framedikte van 8 centimeter. De fietsendrager zelf weegt 2.5 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

atera giro speed fietsendrager

#4 Atera Giro Speed Fietsendrager Dak

⭐⭐⭐⭐⭐

De Atera Giro Speed is een fietsendrager voor op het dak van de auto. Deze fietsendrager is lichtgeiwcht en is eenvoudig te monteren op de dakdragers. De fiets wordt via de voorvork bevestigt: he twiel moet er dus makkelijk uit kunnen. Het maximale draaggewicht is 17 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

thule fastride 564 fietsendrager dak

#5 Thule FastRide 564 Dak Fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule FastRide 564 is een fietsendrager voor de ‘sportieve fietser’. Je monteert de fietsen middels de voorvork en is daarmee zeer geschikt voor fietsen met schijfremmen. Je kunt de drager makkelijk monteren en verplaatsen op de dakdragers.

Verkrijgbaar bij:

Wanneer is een fietsendrager dak interessant?

Een fietsendrager voor op het dak van de auto is een populaire manier om je fietsen te vervoeren. Echter is dit type fietsendrager niet voor iedereen interessant. Zo willen anderen liever een fietsendrager voor op de trekhaak of willen deze de fietsen vervoeren op de achterkleopt.

Maar, wanneer is zo’n dak fietsendrager dan wél interessant? Een aantal redenen:

  • Wanneer jouw voertuig geen trekhaak heeft
  • Indien je de volledige toegang tot de kofferbak wil houden
  • Als je tijdens het rijden veel achteruit wil blijven kijken via het raam

Bij een fietsendrager dak is het wel belangrijk dat je reeds een dakrails op je auto hebt. Welk materiaal? Dat is afhankelijk van de fietsendakdrager die je kiest. Let hier altijd goed op bij de aankoop.

beste fietsendrager dak
Een dak fietsendrager.

Wanneer juist niet kiezen voor een dakfietsendrager?

Laten we ook eens kijken (en dubbelchecken) wanneer een dak fietsdrager minder interessant is.

  • Als je brandstof wil besparen: een fietsendrager op het dak vangt meer wind, dus het kost meer brandstof dan wanneer je een fietsendrager trekhaak zou gebruiken
  • Als je de fietsen makkelijk, zonder te veel tillen, op de auto wil monteren: een fietsendrager op het dak van de auto is een stuk hoger dan bijvoorbeeld op de trekhaak
  • Als je veel tunnels en parkeergarages naar je bestemming verwacht: dan kan de hoogte van het voertuig een probleem zijn, gezien er daar vaak maximale hoogtes gelden

Kooptips voor het vinden van de beste dak fietsendrager

Wanneer je een nieuwe fietsendrager voor het dak van de auto wil kopen, zijn er een aantal factoren waar je goed op moet letten. We zetten ze op een rij:

  • Check of de fietsendrager past op de dakrails van jouw voertuig. Let hierbij ook op het materiaal van de dakrails.
  • Controleer de montage aansluiting: bij de wiel, voorvork of het frame? Jouw fietsen moeten hier geschikt voor zijn.
  • Bekijk voor hoeveel fietsen een dakdrager geschikt is
  • Check het maximale draaggewicht boven op het dak van de auto en match dit met het fietsendrager gewicht
fietsdrager op dakdrager auto

Veelgestelde vragen over een dakfietsendrager

Waarom kiezen voor een fietsendrager op het dak?

Met een dakfietsendrager hou je altijd toegang tot de kofferbak. Dit kan erg handig zijn als je op reis gaat en snel toegang wilt houden tot de kofferbak. Ook kun je met een fietsendrager op het dak beter door het achterraam van het voertuig blijven kijken.

Wanneer een ander type fietsendrager overwegen?

Een fietsendrager op het dak vergt een dakrails op jouw voertuig. Heb je dit niet? Dan moet je deze ook aanschaffen. Het kan dan dan voordeliger zijn om te kiezen voor een fietsendrager op de trekhaak of op de achterklep van jouw auto.

Vangt een fietsendrager op het dak meer wind dan andere fietsendragers?

Ja, wanneer je fietsen op het dak van de auto bevestigt op de fietsendrager, zal het voertuig meer wind vangen. Dit kan niet alleen het rijgedrag van de auto beïnvloeden, maar zorgt er ook voor dat je meer brandstof kwijt zal zijn.

2 reacties op “Beste Fietsendrager dak: dakdrager voor fietsen”

  1. Wat is eigenlijk het grote nadeel van een fietsendrager op het dak? Kan er niet zo 1, 2, 3 eentje bedenken, alleen dat je er wellicht slecht bij kunt? Hoor graag.

    1. Een groot nadeel van een fietsendrager op het dak is inderdaad dat je minder goed bij de fietsen kunt. Daarnaast moet je rekening houden met parkeergarages onderweg, die wellicht lager zijn dan jouw voertuig met de fietsen erboven op. Tenslotte vang je meer wind, wat het rijgedrag van de auto kan beïnvloeden. Dit kan zelfs ook leiden tot meer brandstofgebruik, maar dat is minimaal.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven