Home » Koopgidsen » Tesla Fietsendrager: model 3, model Y, model S en zonder trekhaak

Tesla Fietsendrager: model 3, model Y, model S en zonder trekhaak

Wanneer je je fietsen mee wil nemen met je Tesla, kun je het best kiezen voor een fietsendrager. Je kunt je fietsen zonder veel gedoe op de fietsendrager bevestigen, waarna je heerlijk op vakantie of tijdens een weekendje weg je eigen fietsen kunt gebruiken.

Voor je zomaar een fietsendrager koopt, is het wel belangrijk om te weten of deze geschikt is voor jouw Tesla. Niet alleen het model Tesla is hierbij belangrijk – bijvoorbeeld een model 3, model Y of een model S – maar ook het feit of jouw Tesla een trekhaak heeft (een Tesla met of zonder Towing-pakket). En zo ja: wat dan het maximale draagvermogen hiervan is.

Waar moet ik op letten bij een fietsendrager voor mijn Tesla?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte fietsendrager voor jouw Tesla, is het belangrijk om onderstaande punten te controleren.

  • Model Tesla: raadpleeg de handleiding van jouw Tesla om de specifieke richtlijnen voor een fietsendrager te achterhalen.
  • Soort fietsen: niet elke fietsendrager is geschikt voor alle typen fietsen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende wielmaten en breedtes. Zo zijn er speciale mountainbike fietsendragers voor bredere banden.
  • Type bevestiging: heeft jouw Tesla geen trekhaak (een Tesla zonder Towing pakket)? Dan zal je moeten kiezen voor een achterklep fietsendrager of wellicht een variant met zuignappen.
  • Stekker: een Tesla heeft een 13 polige aansluiting. Check goed of de fietsendrager stekker dit ook is; anders moet je een fietsendrager verloopstekker aanschaffen om de stekker aan te kunnen sluiten.
fietsendrager voor tesla

Maximale kogeldruk Tesla 3, Y en S

Zoals we zojuist aangaven is het belangrijk om te controleren of een fietsendrager compatibel is met het model Tesla dat jij rijdt. Dit is ook belangrijk om te controleren wat de maximale kogeldruk is van jouw voertuig.

De maximale kogeldruk is het maximale gewicht dat de trekhaak kan dragen. Dit is het gewicht van de fietsen inclusief het fietsendrager gewicht. Let op: het gaat hier om verticale lasten.

Let op: maak geen gebruik van automatisch inparkeren

Heb je een fietsendrager op je Tesla gemonteerd of ben je dit binnenkort van plan? Hou er dan rekening mee dat je geen gebruik maakt van automatisch inparkeren. Tesla meldt het volgende in haar hanleiding: “Gebruik Automatisch inparkeren niet wanneer een kogelhaak, fietsendrager, aanhanger en dergelijke aan de trekhaak is gekoppeld. Automatisch inparkeren stopt mogelijk niet voor trekhaken wanneer tussen of vóór andere voertuigen wordt geparkeerd.

Scroll naar boven