Home » Koopgidsen » Beste Fietsendrager achterklep 2024

Beste Fietsendrager achterklep 2024

Wanneer de auto geen trekhaak heeft maar je toch een fietsendrager wil monteren, kun je kiezen voor een variant die je op de achterklep monteert. Deze fietsendragers worden met speciale banden en klemmen aan de achterklep gemonteerd, waarna je er een fiets aan kunt hangen.

Er zijn echter veel verschillende soorten fietsendragers voor de achterklep. Zo verschillen ze niet alleen in prijs, maar ook op de manier van montage. We hebben de beste fietsendrager achterklep 2023 voor je uitgelicht.

Best beoordeelde fietsendrager voor de achterklep

Wanneer je een nieuwe fietsendrager koopt en er dus achter bent gekomen dat je geen trekhaak hebt, kun je kiezen voor een variant die je op de achterklep of de kofferbak van het voertuig bevestigt. Maar, waar let je zoal op? Het is erg belangrijk om te letten op de geschiktheid voor jouw soort fiets: zo zijn ze bijvoorbeeld lang niet allemaal geschikt voor elektrische fietsen. Ook is belangrijk om te controleren hoe goed anderen spreken over een fietsendrager.

De Thule ClipOn 9104 is op dit moment de best beoordeelde achterklep fietsendrager. Men spreekt met name positief over het kliksysteem, waarmee je eenvoudig de fietsendrager op de achterklep bevestigt.

thule clipon 92014 fietsendrager

Thule ClipOn 9104

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule ClipOn 1904 is makkelijk te bevestigen op de achterklep dankzij het unieke kliksysteem. Gebruik je de fietsendrager niet? Dan kun je hem makkelijk opvouwen en bijvoorbeeld in de kofferbak of in de garage opbergen.

Verkrijgbaar bij:

Alternatieve keuzes: top 5 achterklep fietsendrager

De behoeftes en wensen voor een fietsendrager kunnen flink verschillen. Ook als het gaat om varianten die je op de kofferbak wil bevestigen. Zo kan het budget een grote rol spelen of het aantal fietsen dat je mee wil kunnen nemen met de fietsendrager.

We hebben daarom een handige top 5 op een rij gezet met fietsendragers met verschillende pluspunten.

thule clipon 92014 fietsendrager

#1 Thule ClipOn 9104 (Best beoordeeld)

⭐⭐⭐⭐⭐

Op dit moment is de de Thule ClipOn 1904 de best beoordeelde fietsendragers voor de achterklep. Zeer makkelijk te bevestigen op de kofferbak dankzij een uniek kliksysteem en makkelijk op te bergen.

Verkrijgbaar bij:

peruzzo cruiser 3 delux

#2 Peruzzo Cruiser Delux 3 (Beste goedkope)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Peruzzo Cruister Delux 3 is de beste goedkope fietsendrager als je maximaal drie fietsen mee wil nemen. Deze fietsendrager heeft een enorm goede prijs/kwaliteit verhouding. Makkelijk te monteren!

Verkrijgbaar bij:

thule clipon 92014 fietsendrager

#3 Tule OutWay Hanging 2B 994 (Voor 2 fietsen)

⭐⭐⭐⭐⭐

Wil je twee fietsen vervoeren op een fietsendrager voor de achterklep? Dan is de Thule OutWay Hanging 2B 994 een goede keuze. Heeft een totaal laadvermogen van 30 kilogram. Hij is tevens inklapbaar, zodat je hem makkelijk kunt opbergen.

Verkrijgbaar bij:

nordrive pyro fietsendrager achterklep

#4 Nordrive Pyro fietsendrager (voor elektrische fietsen)

⭐⭐⭐⭐⭐

Elektrische fietsen op de achterklep fietsendrager vervoeren? Kies dan voor de Nordrive Pyro fietsendrager. Deze kofferbak fietsendrager heeft een draagvermogen van 45 kilogram en is opvouwbaar.

Verkrijgbaar bij:

thule clipon 92014 fietsendrager

#5 Samger Fietsendrager achterklep (voor zwaar gewicht)

⭐⭐⭐⭐⭐

Heb jij hele zware fietsen? Dan is de Samger fietsendrager de beste keuze voor de achterklep. Deze fietsendrager heeft een draagkracht van maar liefst 60 kilogram en is geschikt voor drie fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Waarom een fietsendrager op de achterklep monteren?

Een fietsendrager op de achterklep is met name een veelgemaakte keuze als een auto geen trekhaak heeft. Je kunt dan immers geen fietsendrager op de trekhaak monteren. Hoewel je dan ook nog zou kunnen kiezen voor een fietsendrager voor op het dak. Daarover later meer, laten we eerst eens kijken naar de voordelen van een achterklep fietsendrager.

Voordelen van een achterklep fietsendrager

Wist je dat er mensen zijn die hoewel zij een trekhaak hebben, alsnog kiezen voor een achterklep fietsendrager? Dit type fietsendrager heeft namelijk een aantal interessante voordelen:

 • De montage is super makkelijk
 • Dit type fietsendrager is vaak een stuk goedkoper
 • Je bergt ze makkelijker op (ze zijn minder groot en bijna altijd opklapbaar)
 • In veel gevallen universeel te gebruiken, perfect als je de fietsendrager op meerdere voertuigen wil gebruiken
fietsendrager achterklep

Nadelen kofferbak fietsendrager

Een fietsendrager op de kofferbak heeft echter ook wat minpunten. Het is belangrijk om ze allemaal door te nemen en er zeker van te zijn of dit type fietsendrager wel past bij jouw wensen.

 • Een achterklep is niet gemaakt om er iets aan te hangen, dus het kan slecht zijn voor je auto
 • Het monteren op de achterklep kan schade veroorzaken (krassen of zelfs verbuigingen)
 • Het draagvermogen van de fietsendrager is vaak een stuk lager dan bij andere fietsendragers. Lees meer informatie over het fietsendrager gewicht
 • Veel achterklep fietsendragers zijn niet geschikt voor elektrische fietsen
 • De achterklep kan niet meer open met dit type fietsendragers

Daarbij is het ook belangrijk om goed te kijken naar waar de verlichting en het nummerbord van jouw auto bevestigt zijn. Indien dit allemaal op de achterklep is, kan het zijn dat deze door de fietsendrager bedekt worden. In dat geval moet je een extra fietsendrager kentekenbord en een lichtbalk monteren, wat lastig kan zijn (soms zelfs niet mogelijk) bij dit type fietsendragers.

Andere keuzes: op het dak of een fietsendragerhaak

Als je erachter bent gekomen dat een fietsendrager voor op de achterklep toch niet past bij jouw wensen, zijn er ook nog twee andere mogelijkheden. Een fietsendrager voor op het dak of het gebruik van speciale fietsendragerhaken.

Fietsendrager op het dak bevestigen

Wanneer je bang bent om de achterklep van jouw voertuig te beschadigen, kun je ook nog kiezen voor een fietsendrager voor op het dak van de auto. Een fietsendrager voor op het dak heeft vaak ook een hoger draagvermogen, wat weer interessanter kan zijn bij het vervoeren van elektrische fietsen.

thule freeride 532

Thule FreeRide 532 Fietsendrager

De Thule FreeRide 532 is een populaire dakfietsendrager van Thule voor op het dak van de auto. Eenvoudig te monteren en fietsen zijn makkelijk te bevestigen dankzij de universele framehouder.

Verkrijgbaar bij:

Maak gebruik van een fietsendragerhaak

Wat velen niet weten is dat er ook een trekhaak voor fietsendragers is. Deze worden ook wel fietsendragerhaken genoemd en maken het mogelijk om alsnog een trekhaak fietsendrager te monteren. Let op: dit type haken zijn niet geschikt op te slepen. Je kunt er dus geen aanhanger mee vervoeren.

bosal trekhaak voor fietsendragers

Bosal BCS2

Een speciale trekhaak voor fietsendragers. Een maximale kogeldruk van 60 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

Veelgestelde vragen over een fietsendrager achterklep

Kan achterklep open met fietsendrager?

Een achterklep kan niet geopend worden als hier een fietsendrager op gemonteerd is. Dit kan wel met een dak fietsendrager of een fietsendrager op de trekhaak die je kunt kantelen.

Kan een fietsendrager mijn achterklep beschadigen?

Laten we vooropstellen dat een achterklep niet gemaakt is om er een fietsendrager op te bevestigen. Hoewel veel klemmen gemaakt zijn om krassen te voorkomen, kan dit alsnog wel gebeuren en kan de achterklep bij het aanklemmen zelfs verbuigen. Let hier dus goed op.

Zijn er alternatieven manieren om een fietsendrager te bevestigen als ik geen trekhaak heb?

Je hoeft niet per se te kiezen voor een fietsendrager voor op de achterklep als een trekhaak ontbreekt. Zo kun je dus ook kiezen voor een dak fietsendrager of een fietsendragerhaak, waarmee je alsnog een fietsendrager op een trekhaak kunt monteren.

2 reacties op “Beste Fietsendrager achterklep 2024”

 1. Helaas had ik te maken met een slechte fietsendrager van een onbekend merk (via een buitenlandse shop gekocht). Mijn achterklep van mijn Polo is nu lichtelijk krom getrokken door een rare manier van bevestiging (soort ijzeren klemhaakjes). Hopelijk mag dit een les zijn voor anderen in de toekomst…

  1. Vervelend om te lezen! Hopelijk valt de schade mee. In het vervolg is een keuze voor een gevestigd merk in de wereld van fietsendragers wellicht verstandiger, maar daar heb je nu natuurlijk weinig aan.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven