Home » Koopgidsen » Fietsendrager Toyota Aygo

Fietsendrager Toyota Aygo

Wanneer je een Toyota Aygo hebt en je afvraagt of je een fietsendrager kunt monteren, dan hebben we goed nieuws voor je: er zijn namelijk fietsendragers die geschikt zijn voor een Aygo. Hou er wel rekening mee dat – onder meer door de lage maximale kogeldruk van een Toyota Aygo – meerdere elektrische fietsen vervoeren geen optie is.

Beste Toyota Aygo fietsendragers

Waar moet ik op letten bij een fietsendrager voor een Toyota Aygo?

Welke fietsendrager je koopt is onder meer afhankelijk van het type voertuig dat je hebt. Zelfs het merk kan belangrijk zijn bij de keuze voor een fietsendrager. Helemaal als je een kleiner voertuig hebt, zoals een Toyota Aygo.

Een Toyota Aygo heeft een relatief lage maximale kogeldruk. Hiermee is het fietsendrager gewicht dus nog belangrijker, gezien je weinig gewicht kunt overhouden voor de fietsen die je wil vervoeren. Een lichtgewicht fietsendrager is dus een vereiste. Check altijd de maximale kogeldruk van jouw Toyota Aygo uitvoering en bereken of dit voldoende is voor de fietsen die je wil vervoeren.

toyota aygo met een fietsendrager

Handige tip: op de website van Toyota kun je heel eenvoudig de juiste accessoires ontdekken, op basis van het kenteken van jouw Aygo.

Wat voor soort fietsen wil je meenemen met je Aygo?

Het is daarnaast ook erg belangrijk om te controleren of een fietsendrager wel geschikt is voor de fietsen die jij wil vervoeren. Bij Fietsendragerkiezen.nl hebben we handige koopgidsen gepubliceerd voor specifieke fietsen: van een mountainbike fietsendrager tot een fietsendrager voor een elektrische fiets met een middenmotor.

Daarnaast is het ook het aantal fietsen dat je wil vervoeren nog belangrijk. Kan dat in de toekomst wellicht meer worden? Ga dan voor een uitbreidbare fietsendrager.

FAQ: veelgestelde vragen over een fietsendrager voor een Toyota Aygo

Is er een fietsendrager voor een Toyota Aygo zonder trekhaak?

Ja die zijn er zeker: je kunt kiezen voor een achterklep fietsendrager of een fietsendrager voor op het dak. Hou wel rekening met het feit dat een achterklep fietsendrager vaak niet geschikt is voor meerdere e-bikes, evenals een dak fietsendrager voor een Toyota Aygo.

Kan ik twee elektrische fietsen op een Toyota Aygo fietsendrager vervoeren?

Nee, dat zal hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn, omdat een gemiddelde e-bike al snel 30 kilogram weegt. Met een maximale kogeldruk van zo’n 50 kilogram is het dan niet mogelijk om dit gewicht te vervoeren.

Scroll naar boven