Home » Koopgidsen » Beste fietsendrager zonder trekhaak op basis van reviews

Beste fietsendrager zonder trekhaak op basis van reviews

Wanneer je fietsen met mee wil nemen met de auto, zal je een fietsendrager willen gebruiken. Wees niet bang dat dit niet mogelijk als je auto geen trekhaak heeft: er zijn namelijk heel wat alternatieve fietsendragers. Denk bijvoorbeeld een fietsendrager voor boven op de auto of een die je op de achterklep kunt bevestigen, zodat je alsnog je fietsen mee kunt nemen.

Diverse merken bieden fietsendrager zonder trekhaak mogelijkheden aan, waaronder Thule. Om je op weg te helpen bij het vinden van de beste feitsendrager zonder trekhaak, hebben we gekeken welke het beste beoordeeld is.

Best beoordeelde fietsendrager zonder trekhaak

Een fietsendrager zonder trekhaak zijn er in twee soorten: een fietsendrager die je op de trekhaak monteert (fietsendrager trekhaak) en een fietsendrager voor de achterklep. Daarom hebben we twee beste opties op een rij gezet; voor elke variant het model dat het best beoordeeld is door consumenten.

thule freeride 532

Voor het dak: Thule FreeRide 532

⭐⭐⭐⭐⭐

Geen trekhaak maar toch je fiesen meenemen? Dan is deze Thule FreeRide 532 fietsendrager een goede keuze! Deze fietsendrager wordt op het dak bevestigt, waarna je de fietsen eenvoudig kunt bevestigen. De fietsendrager is geschikt voor de meeste fietsen, maar helaas niet voor e-bikes.

Verkrijgbaar bij:

thule clipon 92014 fietsendrager

Voor de achterklep: Thule ClipOn 9104

⭐⭐⭐⭐⭐

Dankzij het unieke kliksysteem bevestig je de Thule ClipOn zeer gemakkelijk op de achterklep van de auto. Deze achterklep fietsendrager is opvouwbaar, waardoor je hem compact kunt opbergen.

Verkrijgbaar bij:

Alternatieven: top 5 fietsendrager zonder trekhaak

Fietsendragers zijn er in allerlei soorten en maten. Daarnaast kunnen ze ook verschillen in prijzen en specifieke kenmerken: het is maar net wat jij belangrijk vindt. Daarom hebben we een handige top 5 beste fietsendrager zonder trekhaak samengesteld op basis van consumentenreviews. Bekijk de top 5 hieronder.

thule freeride 532

#1 Thule FreeRide 532 (Dak)

⭐⭐⭐⭐⭐

Op zoek naar de beste fietsendrager zonder trekhaak? Dan is de Thule FreeRide 532 de beste keuze. Deze fietsendrager krijgt veel goede beoordelingen. Met name op het gebied van bevestiging en kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

thule clipon 92014 fietsendrager

#2 Thule ClipOn 9104 (Achterklep)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule ClipOn 9104 is een van de beste fietsendragers zonder trekhaak montage. Dankzij het unieke kliksysteem kun je deze fietsendrager namelijk eenvoudig op de achterklep monteren.

Verkrijgbaar bij:

thule fastride 564 fietsendrager dak

#3 Thule FastRide 564 (Achterklep)

⭐⭐⭐⭐⭐

Wil je een carbon fiets op de fietsendrager monteren? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor de Thule FastRide 564 als je geen trekhaak hebt. Eenvoudige montage van de voorvork op de fietsendrager.

Verkrijgbaar bij:

twinny load dak fietsendrager

#4 Twinny Load Dak fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

De beste goedkope fietsendrager zonder trekhaak? Ga dan voor de populaire Twinny Load fietsendrager voor op het dak. Let er wel op dat je deze fietsendrager zelf moet monteren: wordt niet gemonteerd geleverd.

Verkrijgbaar bij:

peruzzo cruiser 3 delux

#5 Peruzzo Cruiser Delux 3

⭐⭐⭐⭐⭐

Drie fietsen meenemen op een fietsendrager zonder dat je een trekhaak hebt? Het is mogelijk met de Peruzzo Cruiser Delux 3. Deze fietsendrager krijgt goede beoordelingen en is zeer scherp geprijsd.

Verkrijgbaar bij:

Voor wie is een fietsendrager zonder trekhaak interessant?

Nee, niet alleen voor auto’s zonder trekhaak is dit type fietsendrager interessant. Zo kun je ook de wens hebben om altijd toegang te hebben tot de kofferbak of wil je ook een aanhanger vervoeren.

Bekijk een aantal interessante voordelen die een fietsendrager zonder trekhaak met zich meebrengt:

 • Altijd toegang tot de kofferbak (wanneer je kiest voor een fietsendrager dak)
 • Wanneer het voertuig geen trekhaak heeft
 • Als de trekhaak al bezet is, bijvoorbeeld door een aanhanger
voordelen fietsendrager zonder trekhaak

Nadelen van een fietsendrager zonder trekhaak

Een fietsendrager die niet op de trekhaak gemonteerd wordt, kan wat minpunten en nadelen met zich meebrengen. Het is goed om af te wegen of je dit type fietsendrager dan wel hetgeen is waar je naar op zoek bent.

De grootste nadelen op een rij:

 • Bij een fietsendrager op het dak moet je meer moeite doen om de fietsen erop te plaatsen (hoger dan bijvoorbeeld op een trekhaak)
 • Een fietsendrager voor de achterklep dan de auto snel beschadigen als je niet oplet
 • Dit type fietsendragers zijn vaak minder geschikt voor zware fietsen en dus voor e-bikes

Tip: overweeg een trekhaak voor fietsendragers of een model met zuignappen

Ben je tot de conclusie gekomen dat een fietsendrager zonder trekhaak niet helemaal jouw ding is, bijvoorbeeld als je een elektrische fiets op de fietsendrager wil plaatsen, dan is er ook een andere oplossing. Er zijn namelijk ‘fietsendragerhaken’. Dit is een speciale trekhaak voor fietsendragers. Let op: hier kun je geen aanhanger mee slepen, maar alleen een fietsendrager mee dragen.

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een zuignap fietsendrager: deze kun je eenvoudig op het dak van de auto bevestigen zonder dat je hiervoor een trekhaak nodig hebt.

Veelgestelde vragen over een fietsendrager zonder trekhaak

Kan een fietsendrager zonder trekhaak?

Ja, dat is mogelijk met een fietsendrager voor de achterklep of voor op het dak van het voertuig. Met deze twee typen fietsendrager is een trekhaak niet noodzakelijk. Ook kun je gebruik maken van zogeheten ‘fietsendragerhaken’. Deze haken kunnen geen gewicht trekken, dus zijn niet geschikt voor aanhangers, maar zijn speciaal gemaakt voor fietsendragers.

Wat is beter: een fietsendrager op het dak of op de achterklep?

Beide fietsendragers hebben zo hun voor- en nadelen. Een fietsendrager op het dak vangt meer wind en is vaak beter geschikt voor kwetsbare fietsen. Bijvoorbeeld fietsen met een carbon frame. Een fietsendrager op de achterklep is aan de andere kant weer makkelijker te bevestigen, maar kan sneller schade veroorzaken op het voertuig.

Kan een elektrische fiets op een fietsendrager zonder trekhaak?

In veel gevallen is een fietsendrager zonder trekhaak minder geschikt voor elektrische fietsen (e-bikes). Dit komt omdat het maximaal draag vermogen vaak een stuk lager is dan bij een fietsendrager die je wel op de trekhaak monteert.

2 reacties op “Beste fietsendrager zonder trekhaak op basis van reviews”

 1. Hoi goedendag,
  Ik overweeg een fietsendrager met zuignappen, maar zie die hier niet naar voren komen als advies. Zie ik iets over het hoofd of wordt dat type fietsendrager afgeraden?
  Alvast bedankt,

  Sietske

  1. Beste Sietske,
   Dank voor je reactie. Een fietsendrager met zuignappen is wat minder gebruikelijk, maar ze zijn er inderdaad wel. Omdat het aanbod gering is, de kosten hoog en de mate van bevestiging uitzonderlijk is, worden ze niet altijd uitgelicht in de beste opties. Er zijn simpelweg ook weinig ervaringen. Mocht je meer informatie willen weten over dit type fietsendrager, dan heb ik goed nieuws voor je. We hebben namelijk ook een gids voor een fietsendrager met zuignappen.

   Succes met je keuze,

   Eugene

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven