Home » Onderdelen » Verloopstekker fietsendrager (7 naar 13 polig)

Verloopstekker fietsendrager (7 naar 13 polig)

In het kort: wanneer de stekker van een fietsendrager niet geschikt is voor het voertuig, kun je gebruikmaken van een verloopstekker. Hiermee kun je de stekker van een fietsendrager bijvoorbeeld van 7 naar 13 polig transformeren.

Een fietsendrager met verlichting is voorzien van een stekker. Dit kan gaan om een 7 of 13 polige stekker. Als je erachter komt dat de stekker niet geschikt is voor jouw auto of caravan, kun je gebruikmaken van een verloopstekker.

Waarom een fietsendrager verloopstekker?

Om ervoor te zorgen dat een fietsendrager voeding krijgt – om verlichting te kunnen gebruiken – zijn ze uitgevoerd met een stekker. Zo’n fietsendrager stekker kan een 7 polige of een 13 polige uitvoering zijn. Het aantal pinnetjes vertelt om welke type het gaat.

Als je tijdens de fietsendrager stekker aansluiten erachter komt dat de stekker van de fietsendrager niet past kun je gebruikmaken van een verloopstekker. Deze worden ook wel stekker adapters genoemd en maken het mogelijk om een stekker te transformeren naar het type dat in jouw voertuig past.

Welke verloopstekkers zijn er voor fietsendragers?

Hoewel een stekker veel pinnetjes kan hebben, worden er bij fietsendragers in veel gevallen twee soorten gebruikt: een 7 polig of een 13 polige stekker. Een voertuig kan ook 7 of 13 polig zijn. Hierdoor zijn er twee soorten verloopstekkers erg populair: van 7 naar 13 of van 13 naar 7 polige verloopstekkers (adapters).

Verloopstekker fietsendrager 7 naar 13 polig

Als je een fietsendrager hebt met een 7 polige stekker, maar deze wil aansluiten op een voertuig met een 13 polige aansluiting, heb je een 7 naar 13 polige verloopstekker nodig.

7 naar 13 polige verloopstekker fietsendrager

Navaris 7 naar 13 polige verloopstekker

Vereist om een fietsendrager met 7 polige stekker op een voertuig met een 13 polig contactpunt aan te laten sluiten.

Verloopstekker fietsendrager 13 naar 7 polig

Voor een fietsendrager met een 13 polige stekker die je aan wil sluiten op een voertuig met een 7 polige aansluiting heb je juist een 13 naar 7 polige verloopstekker nodig.

13 naar 7 polige verloopstekker fietsendrager

Benson 13 naar 7 polige verloopstekker

Noodzakelijk om een 13 polige stekker aan te kunnen sluiten op een 7 polig contactpunt in een voertuig.

Veelgestelde vragen over een fietsendrager verloopstekker

Waarom is een fietsendrager verloopstekker nodig?

Wanneer het aantal pinnen van een fietsendrager stekker is dan het aantal contactpunten in het stopcontact van het voertuig, heb je een verloopstekker nodig om de stekker alsnog aan te kunnen sluiten.

Wat voor soort fietsendrager verloopstekkers (adapters) zijn er?

Er zijn 7 naar 13 polige verloopstekkers en 13 naar 7 polige verloopstekkers.

Welke verloopstekker heb ik nodig voor mijn fietsendrager?

Dat hangt af van het soort stekker en de aansluiting van het voertuig. Stel dat je een 13 polige stekker aan wil sluiten in een 7 polig contactpunt, dan heb je een 13 naar 7 polige verloopstekker nodig.

Scroll naar boven