Home » Koopgidsen » Beste fietsendrager mountainbike (op basis van reviews)

Beste fietsendrager mountainbike (op basis van reviews)

Een fietsendrager is vaak geschikt voor verschillende soorten fietsen. Toch moet je even goed opletten als je een mountainbike wil vervoeren. Dit type fietsen heeft namelijk veel bredere banden dan normale stadsfietsen. Daarnaast is het stuur ook vaak een stuk breder.

Er zijn gelukkig genoeg fietsendragers die geschikt zijn voor een MTB. Op deze pagina helpen we je bij het ontdekken van de beste fietsendrager voor het vervoeren van een mountainbike.

Beste fietsendrager MTB volgens consumenten

Bij een fietsendrager voor een mountainbike is het erg belangrijk dat hij geschikt is voor de breedte van de banden en het gewicht van de fietsen. Daarnaast moet hij natuurlijk tegen een stootje kunnen en mag je standaard belangrijke factoren niet vergeten. Denk hierbij aan hoe makkelijk je hem kunt monteren en of hij een hoog draagvermogen heeft.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste fietsendragers voor een MTB op basis van consumentenreviews. Op het moment van schrijven is dat de Pro-User Diamant fietsendrager. Deze fietsendrager voor de trekhaak werd ook door de Consumentenbond als beste koop bestempeld.

pro-user diamant fietsendrager

Pro-User Diamant fietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

Wanneer je een mountainbike (of 2 MTB’s) wil vervoeren, kun je het beste kiezen voor de Pro-User Diamant fietsendrager. Deze fietsendrager wordt op de trekhaak gemonteerd. Je krijgt er een opbergtas, waarmee je de fietsendrager goed kunt opbergen.

Verkrijgbaar bij:

Top 5 fietsendrager voor mountainbikes

Er zijn veel zaken waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe fietsendrager. Als we kijken naar de beste fietsendrager voor een mountainbike hierboven is deze geschikt voor een trekhaak. Maar, wat als je geen trekhaak hebt? Of wat is bijvoorbeeld de beste goedkope fietsendrager voor een MTB?

Om iedereen te kunnen adviseren hebben we daarom een top 5 fietsendrager voor mountainbikes op een rij gezet met belangrijke eigenschappen/kenmerken.

pro-user diamant fietsendrager

#1 Pro-User Diamant fietsendrager (elektrische moutainbike)

⭐⭐⭐⭐⭐

Heb jij een elektrische mountainbike (e-mtb)? Dan is de Pro-User Diamant fietsendrager een goede keuze. Deze fietsendrager heeft een hoog draagvermogen: iets wat noodzakelijk is bij zwaardere e-mountainbikes.

Verkrijgbaar bij:

thule proride 598

#2 Thule ProRide 598 (Voor op het dak)

⭐⭐⭐⭐⭐

Wil je een mountainbike op het dak van de auto vervoeren? Dan kun je het best kiezen voor de Thule ProRide 598. Deze fietsendrager is gechikt voor verschillende wielmaten dankzij de verstelbare snelbinders. Ook geschikt voor diverse maten mountainbikes.

Verkrijgbaar bij:

thule clipon 9104

#3 Thule ClipOn 9104 (zonder trekhaak/achterklep)

⭐⭐⭐⭐⭐

Een mountainbike op een fietsendrager zonder trekhaak vervoeren? Kies dan voor de Thule ClipOn 9104. Deze fietsendrager heeft een uniek kliksysteem waarmee je fietsen eenvoudig op de achterklep van de auto kunt monteren.

Verkrijgbaar bij:

pro-user diamant fietsendrager

#4 Pro-User Diamant SG3 (3 fietsen)

⭐⭐⭐⭐⭐

Wil je drie mountainbikes vervoeren? Dan kun je kiezen voor de Pro-User Diamant SG3 fietsendrager. Snel gemonteerd dankzij de gepatenteerde snelkoppeling en volledig inklapbaar!

Verkrijgbaar bij:

thule xpress 970 fietsendrager

#5 Thule Xpress 970 (Goedkope voor de trekhaak)

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule Xpress 970 is de beste goedkope fietsendrager voor de trekhaak. Dit fietsenrek is geschikt voor twee mountainbikes. Het framehouder zorgt ervoor dat het frame niet beschadigd. De drager is inklapbaar, zodat je hem makkelijk kunt opbergen.

Verkrijgbaar bij:

Wat is belangrijk bij een fietsendrager voor mountainbikes?

Een mountainbike is op veel vlakken verschillend van een normale stadsfiets. Zo heeft hij niet alleen veel bredere banden, maar kan bijvoorbeeld een elektrische mountainbike ook veel zwaarder zijn dan de gemiddelde fiets. Bij de handleiding voor een elektrische fiets op een fietsendrager plaatsen ontdekten we al dat het fietsendrager gewicht daar een belangrijke rol speelt.

Bij een fietsendrager voor een mountainbike is het daarom erg belangrijk om te letten op de volgende punten:

  • Geschikt voor bredere wielen
  • Groot draagvermogen (helemaal bij elektrische mountainbikes)
  • Hoeveelheid mountainbikes
  • Bescherming van frame
fietsendrager trekhaak

Fietsendrager voor carbon mountainbike

Graag hechten we nog extra aandacht aan carbon mountainbikes. Wanneer jij een mountainbike hebt met een carbon frame moet je namelijk extra oppassen bij het bevestigen van de fiets. Een carbon frame kan namelijk niet te strak aangedraaid worden: doe je dit wel dan kan het frame breken of scheuren.

Het is slim om in dat geval te kiezen voor een fietsendrager voor op het dak, waarbij je de fiets bevestigt op de voorvork, bijvoorbeeld een Thule dakfietsendrager in de serie ProRide.

thule topride dak fietsendrager

Thule fietsendrager carbon fiets

De Thule TopRide dakdrager is de beste fietsendrager voor een carbon fiets. Deze dakfietsendrager heeft een AcuTight knop, waarmee je hem nooit te strak kunt draaien.

Verkrijgbaar bij:

Mocht je reeds een fietsendrager hebben, bescherm dan je frame extra met dit soort speciale carbon frame protectors. Hiermee wordt de klemkracht beter verdeeld en is de kans op krassen en/of schade een stuk kleiner. Lees hier meer informatie over een carbon fiets op een fietsendrager.

Welke fietsendrager voor mountainbike (MTB)?

We krijgen veelal de vraag welke fietsendrager type je het best voor een mountainbike kunt kiezen. Dat is helemaal afhankelijk van jouw voertuig, want bijvoorbeeld niet elke auto heeft een trekhaak. Ook is de maximale kogeldruk is verschillend voor elke auto: neem bijvoorbeeld een Tesla, deze kan meer dragen dan een kleine Toyota Aygo.

Los van de keuze tussen verschillende fietsendragers, is het ook erg belangrijk om te letten op het gewicht van jouw MTB. Een mountainbike weegt al snel zo’n 15 kilogram. Wil je er twee vervoeren, dan zal je dus een fietsendrager moeten kiezen die minimaal 30 kilogram moet kunnen dragen.

Veelgestelde vragen over een mountainbike fietsendrager

Kan een mountainbike op een fietsendrager?

Ja, dat kan! Er zijn diverse fietsendragers die geschikt zijn voor het vervoeren van een of meerdere mountainbikes. Deze hebben een bredere wielgoot en voldoende draagvermogen.

Welke fietsendrager voor een mountainbike?

Je kunt een mountainbike op verschillende typen fietsendrager plaatsen, zolang deze genoeg draagvermogen heeft en geschikt is voor de breedte van de banden. Let wel goed op bij een carbon mountainbike: hierbij is het slimmer om te kiezen voor een dakdrager met bevestiging op de voorvork.

Scroll naar boven