Home » Onderdelen » Lichtbalk fietsendrager: een losse verlichtingsbalk voor de fietsendrager

Lichtbalk fietsendrager: een losse verlichtingsbalk voor de fietsendrager

In het kort: een fietsendrager kan de verlichting van het voertuig bedekken. In dat geval is het verplicht om verlichting te voeren op een fietsendrager. Als een fietsendrager geen verlichting heeft kun je deze uitbreiden met een lichtbalk.

Wanneer de fietsendrager de autoverlichting minder goed zichtbaar maakt, is een fietsendrager met verlichting verplicht. Echter hebben lang niet alle fietsendragers lampen. Om dit op te lossen zijn er speciale lichtbalken die je eenvoudig op de fietsendrager kunt monteren.

Waarom een lichtbalk voor een fietsendrager?

Wanneer je de weg op gaat met een fietsendrager dien je je te houden aan specifieke regels. Een van de belangrijkste regel is de fietsendrager verlichting. Heb je een fietsendrager op de trekhaak gemonteerd, dan is de kans groot dat de achterlichten van het voertuig minder goed of zelfs helemaal niet meer zichtbaar zijn.

In dat geval is het verplicht om verlichting op de fietsendrager te hebben. Heb je een fietsendrager zonder verlichting? Dan kun je dus gebruik maken van een losse lichtbalk.

Verschillende soorten lichtbalken voor fietsendragers

Hoewel er veel fietsendragers zijn met verlichting, kun je natuurlijk ook de wens hebben om je huidige fietsendrager uit te breiden met verlichting. Hiervoor zijn dus speciale lichtbalken. Deze zijn er in twee soorten: een losse verlichtingsbalk of losse lampen die je met een magneet kunt bevestigen.

Losse verlichtingsbalk voor fietsendrager

Een losse verlichtingsbalk is precies wat het is: een langwerpige balk die voorzien is van de noodzakelijke lampen. Dit type lichtbalken bieden vaak ook ruimte voor een extra fietsendrager kentekenplaat.

Deze verlichtingsbalk kun je eenvoudig op een fietsendrager monteren, waarna je hem met een stekker in het voertuig kunt steken. Let goed op het soort stekker om te voorkomen dat de fietsendrager stekker niet past.

carpoint verlichtingsbalk fietsendrager

Carpoint Verlichtingsbalk

Deze verlichtingsbalk is speciaal ontworpen voor een fietsendrager. Eenvoudig te monteren.

Magneet fietsendrager verlichting

Naast een losse lichtbalk zijn er ook lichten die je met een magneet kunt bevestigen. Deze kunnen erg handig zijn als je de lampen ook voor een aanhanger wil kunnen gebruiken.

fietsendrager magneet verlichting

Benson magneetverlichting

Met deze magneetverlichting kun je de fietsendrager eenvoudig uitbreiden met lampen. Ook geschikt voor aanhangers.

Veelgestelde vragen over een fietsendrager lichtbalk

Moet een fietsendrager verlichting hebben?

Ja, wanneer de fietsendrager de verlichting op een auto bedekt, is het volgens de wet verplicht om verlichting te voeren op een fietsendrager.

Wat als mijn huidige fietsendrager geen lampen heeft?

In dat geval kun je een verlichtingsbalk aanschaffen: deze kun je eenvoudig op de fietsendrager monteren. Ook is er magneetverlichting.

Scroll naar boven