Home » Koopgidsen » Thule dakfietsendrager: welke moet je kiezen?

Thule dakfietsendrager: welke moet je kiezen?

Thule biedt verschillende soorten fietsendragers aan, waaronder fietsendragers voor het dak, voor de trekhaak en voor de achterklep van de auto. Als we kijken naar de dakfietsendragers heeft Thule verschillende lijnen en series, die met name variëren in het aantal fietsen, prijzen en montagemogelijkheden.

Toch zijn de verschillen niet altijd even duidelijk, daarom wordt in deze koopgids uitgelegd wat de verschillen zijn. Hopelijk kun je zo beter een Thule dakfietsendrager kiezen die past bij jouw behoeftes.

Welke Thule dakfietsendrager moet je kiezen?

Thule heeft heel veel verschillende fietsendragers voor op het dak van de auto. Deze dakfietsendragers vallen onder de ‘Ride’ series. Op het moment van schrijven zijn er zeven verschillende Thule dakfietsdrager lijnen.

  • Thule FreeRide: eenvoudige dakfietsendrager voor één fiets, montage via frame
  • Thule ProRide: luxe fietsendrager voor fietsen tot 20 kilogram, montage via frame
  • Thule Outride: directe montage voorvork op de fietsendrager
  • Thule ThruRide: geschikt voor 1 fiets. Met t-profiel, montage aan voorvork van de fiets
  • Thule FastRide: montage op voorvork met snel aansluiting
  • Thule Topride: dakfietsendrager die geschikt is voor veel banden breedtes
  • Thule UpRide: nieuwe Thule dakfietsendraer die ook geschikt is voor carbon fietsen, montage bij het voorwiel van de fiets

Verschillende Thule dakfietsendrager montage

Elke dakfietsendrager van Thule heeft zijn eigen manier waarop de fietsen gemonteerd worden. Kijken we bijvoorbeeld naar de Thule FreeRide (best beoordeelde fietsendrager dak), dan wordt de fiets via het frame op de fietsendrager bevestigd.

We zetten de verschillende soorten montages op een rij waarop een fiets op de Thule dakdragers bevestigt kunnen worden:

  • Frame montage: de meest eenvoudige manier om een fiets te bevestigen op dakdragers. Dit is wel alleen geschikt voor fietsen met een standaard fietsframe.
  • Voorwiel montage: directe montage op het voorwiel van de fiets. Er wordt geen contact gemaakt met het frame, waardoor dit redelijk universeel is.
  • Voorvork montage: dit is geschikt voor fietsen waar je gemakkelijk het voorwiel uit kunt halen.

De beste Thule dakfietsendrager (best beoordeeld)

Thule fietsendragers worden door gebruikers enorm goed beoordeeld op belangrijke factoren. Ook wij besteden veel aandacht aan het oordeel van consumenten: hierdoor kunnen wij de best beoordeelde uitlichten en dus vaststellen wat de beste Thule dakfietsenrager op dit moment is.

thule freeride 532

Thule FreeRide 532 Dakfietsendrager

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule FreeRide 532 is op dit moment de best beoordeelde Thule dakfietsendrager. De fietsendrager werkt simpel, is goedkoop en is geschikt voor veel verschillende wielmaten. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat deze dakfietsendrager niet geschikt is voor elektrische fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Miele dakfietsendrager of toch een fietsendrager voor de trekhaak?

Bij een dakfietsendrager is het goed om te beseffen dat je meer wind vangt dan bij voorbeeld een fietsendrager op de trekhaak. Daarnaast is het een stukje lastiger om de fiets bovenop het dak te plaatsen, dan wanneer je hem simpelweg op de trekhaak kunt meenemen.

thule easyfold xt 2b 933

Thule EasyFold XT 2B 933

⭐⭐⭐⭐⭐

De Thule EasyFold XT 2B 933 is een populair alternatief voor een THule dakfietsendrager. Je kunt eenvoudig de fietsen monteren en de fietsendrager is volledig inklapbaar, waardoor je hem snel opbergt. Er is sprake van een frameslot, waarmee je je fietsen goed op slot kut zetten. Deze fietsendrager is alleen niet uitbreidbaar voor meerdere fietsen.

Verkrijgbaar bij:

Aan de andere kant is een dakfietsendrager weer interessant wanneer je altijd toegang wil krijgen tot de kofferbak. Daarnaast heeft dus niet elk voertuig een trekhaak, wat vereist is bij een fietsendrager voor op de trekhaak.

Veelgestelde vragen over Thule dakfietsendragers

Heeft Thule dakfietsendragers?

Ja, enorm veel. Thule heeft verschillende lijnen van deze dakfietsendragers: de Thule FreeRide, ProRide, UpRide, OutRide, ThruRide, TopRide en FastRide. De modellen verschillen met name in hoe je de fietsen monteert (op het wiel, voorvork of frame).

Wat is de beste Thule dakfietsendrager op dit moment?

Op het moment van schrijven wordt de Thule FreeRide 532 als best beoordeeld door consumenten.

Scroll naar boven