Home » Problemen » Stekker fietsendrager past niet

Stekker fietsendrager past niet

In het kort: het kan voorkomen dat een stekker van de fietsendrager niet in het voertuig past. In dat geval kun je gebruikmaken van een verloopstekker, waarmee je de stekker vooralsnog kunt laten passen in de auto of caravan.

Een veelvoorkomend probleem is dat een stekker van de fietsendrager niet in de auto of caravan past. Dit komt omdat er meerdere stekkers en aansluitingen in omgang zijn. Wees niet bang dat je gelijk een nieuwe fietsendrager hoeft te kopen: dit probleem is namelijk heel eenvoudig op te lossen.

Waarom past de fietsendrager stekker niet in mijn auto?

Een fietsendrager stekker heeft een aantal pinnetjes: elk pinnetje is voor een specifieke functie. Denk hierbij aan het linker achterlicht of het recht knipperlicht. Populaire fietsendrager stekkers zijn 7 of 13 polig. Hoe meer polig, hoe meer functionaliteiten. Lees hier meer over de functies van een fietsendrager stekker.

Naast de trekhaak van een voertuig ontdek je vaak het contactpunt waar je een stekker in kunt stoppen. Deze kan – net als de stekker van een fietsendrager – verschillen in het aantal pinnetjes. Als de hoeveelheid openingen niet overeenkomt met het aantal pinnetjes van de stekker, kun je deze vanzelfsprekend niet erin steken.

Voorbeeld: Twinny Load stekker past niet

Laten we de Twinny Load fietsendrager als voorbeeld nemen. Een Twinny Load fietsendrager met een 13 polige stekker past niet in een oudere auto met een 7 polige aansluiting.

Oplossing: een verloopstekker

Een fietsendrager met een stekker die niet past in jouw auto, hoeft niet gelijk omgewisseld te worden. Er zijn namelijk speciale verloopstekkers, ook wel adapters genoemd, waarmee je een stekker alsnog in de auto kunt laten passen. Lees meer informatie over een fietsendrager verloopstekker.

7 naar 13 polige of 13 naar 7 polige verloopstekker

Het is erg belangrijk om goed te kijken welke verloopstekker je precies nodig hebt. Heb jij een fietsendrager met een 7 polige stekker en een auto met een 13 polige aansluiting, dan moet je dus een verloopstekker van 7 naar 13 polig hebben.

7 naar 13 polige verloopstekker fietsendrager

Navaris 7 naar 13 polige verloopstekker

Een verloopstekker om een fietsendrager stekker van 7 naar 13 polig om te vormen.

Heb je juist een nieuwe fietsendrager met een 13 polige stekker en een voertuig met een 7 polige aansluiting? Dan moet je een 13 naar 7 polige verloopstekker aanschaffen om het probleem op te lossen.

13 naar 7 polige verloopstekker fietsendrager

Benson 13 naar 7 polige verloopstekker

Een adapter om een 13 polige fietsendrager stekker om te vormen naar een 7 polige stekker.

Veelgestelde vragen over een fietsendrager stekker die niet past

Hoe kan het dat mijn fietsendrager stekker niet past?

Wanneer een fietsendrager stekker niet past in jouw auto, komt het aantal pinnetjes waarschijnlijk niet overeen met de contactpunten in het voertuig.

Kan ik de stekker alsnog laten passen of moet ik een andere fietsendrager kopen?

Je hoeft geen andere fietsendrager te kopen: je kunt met een verloopstekker de stekker omvormen tot het aantal pinnetjes dat past bij jouw voertuig.

Hoe weet ik of een fietsendrager stekker geschikt is voor mijn auto?

Tel simpelweg het openingen voor aantal pinnetjes in de stekkerdoos van het voertuig. Zijn dit er bijvoorbeeld 13? Dan heb je een 13 polige stekker nodig. Reeds een fietsendrager met een 7 polige stekker? Dan heb je dus een verloopstekker van 7 naar 13 polig nodig om deze te laten passen.

Scroll naar boven