Home » Onderdelen » Hoes fietsendrager: bescherm je fietsen met een fietshoes

Hoes fietsendrager: bescherm je fietsen met een fietshoes

In het kort: wanneer je je fietsen vervoert worden deze blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Om te voorkomen dat een fiets kan beschadigen of bijvoorbeeld te lang blootgesteld wordt aan regen, kun je gebruik maken van een fietsendrager hoes.

Een fiets bovenop de auto of achterop de trekhaak krijgt onderweg veel te verduren. Zo kan wind, regen en zelfs steenslag voor schade zorgen. Om schade te voorkomen en je fiets veiliger te vervoeren zijn er speciale hoezen. Zo’n fietsendrager hoes beschermt je fietsen.

Waarom gebruik maken van een hoes voor fietsendragers?

Om lang van je fiets(en) te kunnen genieten, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Een fiets berg je dan ook vaak droog en veilig op in een garage of schuur. Het is zonde om een fiets in stormachtig weer te vervoeren: helemaal als je voor een langere periode de weg op gaat.

Een aantal belangrijke reden om gebruik te maken van een fietsendrager hoes:

  • De fietsen blijven droog en worden beter beschermd tegen weersinvloeden
  • Er kan minder snel schade ontstaan bij het vervoeren van de fietsen

Daarbij kunnen er ook nog andere pluspunten voortvloeien uit het gebruik van een fietsendrager hoes. Zo zijn er hoezen met een transparante houder voor een fietsendrager markeringsbord.

fietsendrager markeringsbord italie

Waar moet een goede fietsendrager hoes aan voldoen?

Online worden er veel verschillende fietsendrager hoezen aangeboden. Voor je zomaar een hoes koopt, is het erg belangrijk om goed te letten op een aantal factoren:

  • Dichtheid van het materiaal: de hoes wordt blootgesteld aan een hoge windbelasting. Kies voor een materiaal met een dichtheid van minimaal 600D
  • Coating: kijk goed of de fietsendrager hoes een PU coating laag heeft, zodat je zeker weet dat de fietsen droog blijven staan.
  • Montage: check hoe de hoes gemonteerd moet worden. Gaat dit makkelijk en is deze geschikt voor het voertuig waar jij een fietsendrager op wil bevestigen?
  • Aantal fietsen: kijk ook goed naar voor hoeveel fietsen de hoes maximaal geschikt is.
fietsendrager hoes
© Fietsendragerkiezen.nl
tule fietsendrager hoes

Thule fietsendrager hoes ‘Cover Elite’

Een van de populairste fietsendrager hoezen op dit moment: de Thule Cover Elite. Deze fietsendrager hoes is geschikt voor 2 tot 3 fietsen en biedt ruimte voor een markeringsbord.

Verkrijgbaar bij:

Veelgestelde vragen over een fietsendrager hoes

Hoe fiets beschermen op fietsendrager?

Je kunt je fietsen goed beschermen met een hoes: hiermee blijven ze droog en zijn ze beter bestand tegen slechte weersomstandigheden. Ook is de kans op bijvoorbeeld steenslag minder aanzienlijk.

Wat is belangrijk bij een hoes voor een fietsendrager?

Dat hij geschikt is voor het aantal fietsen dat je vervoert en dat hij gemaakt is van dik en waterdicht materiaal. Let ook goed op hoe je de hoes moet bevestigen.

Wat is de beste fietshoes op dit moment?

De Thule Cover Elite is de populairste fietsendrager hoes op het moment van schrijven. Deze hoes is gemaakt van goed en dik materiaal en is makkelijk te bevestigen. Let op: er zijn diverse maten voor een verschillende hoeveelheid fietsen.

Scroll naar boven